Snegle! Hosta fjende nr. 1

Hvad gør I for at undgå at snegle spiser jeres hostaer?

Dette spørgsmål bliver vi stillet dagligt når vi har besøgene i vores have. Hostaerne er en af de mest pålidelige flerårige planter i haven, men samtidig er den også elsket af snegle.

Hostaerne med tynde blade er ofte mere appetitlige for snegle end dem med tykke blade. Det hjælper desværre ikke at blande de to typer. Sneglene spiser hvad der er

Forebyg snegle i din have

I skumringen forlader sneglene deres skjul for at finde føde.

Dette er det bedste tidspunkt på dagen at fange dem på.

Mange haveejere går på sneglejagt om aftenen og fanger alle de snegle der kan findes. Det er måske ikke det mest spændende havejob, men så kan du jo nyde synet af de smukke hostablade samtidig.

Du kan evt. ligge et underlag omkring dine hostaer som snegle ikke kan lide at bevæge sig i fx. barkflis, cacaoskaller el. lign.

Nogle mener kaffegrums og hvidløgsudtræk kan sprøjtes over dine hostaer men dette er blot til næste regndag så er det væk igen

Udryddelse af snegle

Udover at gå på sneglejagt i skumringen, er der forskellig måder at komme af med dem på.

En måde er at sætte fælder fx. en øldåse der er ca. 3/4 fuld. Den vil tiltrække sneglene og når de falder i dåsen drukner de. Bananskræl fra godt modne bananer er også velegnede som fælder.

Sneglegift Ferramol kan købes ved fx. planteskoler eller på nettet. Hvis det er denne mulighed der passer dig bedst skal du vide, at du skal bruge det kontinuerligt og at du skal begynde i starten af året. Husk at gemme det for fx din hund eller kat. Der står vejledning på pakken.

De ovenstående råd kan du forsøge dig med, men vi kan desværre ikke give dig nogen garanti for, at du bliver helt sneglefri i din have.

Hvidløgs middel til at afskrække snegle

Dette fungerer rigtig godt men det er ved at bruge det gentagne gange at den er virklig god

  • 2 hele hvidløg ( ikke kun fed)
  • Knus hvidløgene
  • kog hvidløgene i en liter vand i 10 min
  • Når det er helt afkølet skal de sies, her kan bruges en gammel klud el lign
  • Opbevar i en tætsluttende beholder/flaske
  • 2 spsk til 1 L. vand i sprayflaske
  • Ryst inden du sprayer bladene og gentag hver 2-3 uge
  • Råd: spray sent aften hvor fugtigheden på bladene sørger for effekten holder længere. Snegle æg der bliver ramt vil ikke udvikle sig. En sidegevinst er at det også er god mod bladlus og dennes æg.