Gypsy rose hosta
Forside » Hostavejledninger » Pasning af hostaer

Pasning af hostaer

Hvordan planter du din hosta.

Når du planter din hosta skal du være opmærksom på, at den ikke kan lide at stå i blankt vand. Dvs. rødderne skal kan komme af med vandet så de ikke rådner. Modsat vil hostaen heller ikke være tør for længe, men det ses tydeligt fordi bladene vil begynde at hænge.

Har du et sted i haven der er lavt med meget vand kan det være fint at finde en plante der er tørstig og sætte sammen med. I vores have har vi dagliljer i bedene hvor der er mest vandspejl. Et tørstigt træ kan også afhjælpe for meget vand og giver samtidig skygge.

Hvordan passer du din hosta

Pasning af hostaer er i hver mands mund nok det nemmeste at have med at gøre, når du taler om planter i din have. Hostaen er nøjsom og kræver ikke megen gødning. De kan plantes i almindelig havejord men vær opmærksom på at tungt lerjord ikke leder vandet så hurtigt fra rødderne.

Planter du den i en krukke forholder det sig lidt anderledes. Det kan du læse mere om her

Hvornår kan jeg dele min hosta

En hosta er 4-8 år om at blive udvokset, de vokser ikke lige hurtig og hvor store de bliver afhænger af flere ting.

Pasning af hostaer er mange ting. Det er ikke kun plantning men også hvad du kan gøre når den bliver for stor. Når dine hostaer er 3-5 år gamle kan de med fordel deles. Dette er ikke en nødvendighed men hvis de bliver “tomme” i midten og danner en krans så er det på tide du får en spade sat i den.

Delingen er nem for du skal blot dele den med din spade og sætte klumperne igen. Det er vigtigt du husker at spritte din spade af efter du har delt din hosta idet den største fjende HVX Virus netop spredes med saften af rodnettet.

Hostaen er mest kendt for at den trives i skygge, hvilket den også gør, men den vil ligeså gerne gro i morgen eller aftensolen, eller vandrende skygge. Skygge er ikke det samme som ingen lys for det kan de ikke undvære.

En del hostaer kan sagtens gro i fuld sol, det er typisk de blå og grønne og de tykbladede, nogle af de gule hosta skal helst have en del sol.

Guide til vores webshop

I vores webshop står der oplyst hvorvidt hostaen kan trives i sol eller skygge. Dette oplyses af vores erfarne leverandører.

Hosta med duftende hvide blomster er nogen af dem som helst skal have fuld sol og en god læplads for at blomstre optimalt.

Hostaer med hvid i midten eller som kant, foretrækker morgen eller aftensol, de vil typisk få skader på bladende hen over sommeren hvis de står i for meget sol.

De små hosta er fortrinlige i trug og stenbede. Eksempelvis Hosta Blue Mouse eller andre fra “musefamilien” De trives ikke så godt i for tung og våd jord.

Del vejledningen

Indhold

Enemærkets Hostahave
Schubertsvej 2,
6950 Ringkøbing
CVR: 40214526
Åbningstider
Mandag
Lukket
Tirsdag
10:00-17:00
Onsdag
10:00-17:00
Torsdag
10:00-17:00
Fredag
Lukket
Lørdag
10:00-17:00
Søndag
10:00-17:00
Priser
Voksen
85 kr
Barn under 12 år
45 kr
Barn under 2 år
Gratis
Grupper over 10 personer
75 kr
Sæsonkort
170 kr